Logga in

Netsplit.se

Information till föräldrar

Många av våra deltagare är under 18 år. Vi vill självklart att föräldrar till våra yngre deltagare ska känna sig trygga i att lämna ifrån sig sina barn på våra evenemang.

Föreningen startades på våren 2006, syftet med föreningen är att anordna drogfria events i form av LAN-partyn i och runt Orsa/Mora samt att främja användandet av datorer. LAN, står för Local Area Network och själva evenemanget är en stor datorträff där man främst spelar datorspel med och mot varandra. Våra evenemang vänder sig till datorintresserade/spelintresserade ungdomar i alla åldrar och vuxna.

På våra evenemang träffas deltagarna och byter erfarenheter, hittar nya vänner med samma intressen och har väldigt roligt tillsammans. LAN är väldigt mycket mer socialare än vad man kan tro, våra deltagare träffas under samma förutsättningar i olika åldrar och kön på ett mycket socialare sätt än vad de annars skulle göra vid datorn hemma. Ni är alltid välkomna att kontakta oss i förväg eller prata med oss på plats om ni har några funderingar eller oklarheter som inte finns med i informationen nedan.Evenemangen

Våra evenemang är drogfria, alkohol och andra droger får inte förekomma på våra evenemang. Upptäcker vi detta så kommer vi att avvisa deltagare från platsen och om möjligt kontakta föräldrar om detta.


Besök

Vi har öppet för besökare under våra evenemang, ett besökspass kostar 50:- och gäller en dag mellan klockan 15 och 02. Som förälder är ni självklart välkomna att se efter erat barn under våra evenemang en sväng utan att betala ett besökspass.

Media

Vi fotar och filmar en hel del under våra evenemang, dessa bilder eller video kan hamna på våran hemsida, i eventuell tidning, eller på något socialt nätverk som facebook. Detta är något våra deltagare godkänner i våra regler. Upptäcker någon i efterhand att de hamnat på en bild eller film som de inte vill vara med på så får ni kontakta oss om detta så ska vi se vad vi kan göra. I vissa lokaler som vi inte fysiskt kan övervaka så kan vi ha övervakningskameror.


Tävlingar och aktiviteter

Under evenemanget genomför vi flera tävlingar i spel och andra aktiviteter. Deltagarna har möjlighet att vinna priser i dessa turneringar. Vi har flera aktiviteter som inte sker genom datorn.


Cafeteria

Vi har en cafeteria på plats där vi säljer läsk, energidryck, kaffe, godis, chips, panpizza, med mera. Vi har inlett ett arbete att erbjuda nyttigare alternativ så som frukt, färdigrätter med mera. Energidrycker har varit en tradition på sådana evenemang sedan de startade. Skulle det vara så att ni inte vill att vi säljer energidryck till ert barn så får ni gärna kontakta oss på plats eller i förhand så ska vi försöka se till att det inte händer. Vi kan dock inte ansvara om någon kompis köper energidryck och säljer vidare denna.


Sömn

På våra evenemang har vi en särskiljd lokal som är avsedd för att deltagarna ska kunna sova i den. Liggunderlag, madrass eller sovsäck rekommenderas. Vi försöker hålla koll så att det är lugnt i sovsalen men vi kan tyvärr inte hålla koll hela tiden. Deltagarna ansvarar själva för sin sömn, skulle vi upptäcka att någon deltagare är väldigt trött så kommer vi att rekommendera att de går och lägger sig. Vi försöker lägga våra tävlingar mellan 12:00 och 02:00 för att inte ha aktiviteter allt för sent. Det finns dock minst två ansvariga vakna dygnet runt.


Värdesaker

Deltagarna ansvarar själva för sin egendom men vi gör vad vi kan för att motverka stölder. Av denna anledning bör de inte förvara några värdeföremål i sovsalen eller på sin plats när denna är obevakad.


Säkerhet

Innan våra evenemang så har vi genomgång med ansvarig från brandstationen som kollar igenom våra lokaler och säkerställer att vi utformar våra evenemang på ett så säkert sätt som möjligt om brand eller annan olycka skulle uppstå.


Mobbing

Vi motverkar all form av mobbning under våra evenemang, känner ert barn sig utsatt på något sätt så kan de kontakta någon av våra ansvariga så ska vi göra vad vi kan för att motverka detta.